Hanna Loffart

Bakat – Dumlesnitt

Idag passade jag på att baka när Thiara sov på förmiddagen.
Hon som alltid sover 1,5-2 timmar, sov en riktigt kort lur idag.
Men hon var sen nöjd med att sitta bredvid och titta på när jag bakade.

Jag har haft en påse Dumle i skafferiet ett bra tag nu.
Köpte på lösvikt först, men de lyckades jag ju äta upp hela tiden.
Men med en sluten påse var det svårare.

Så idag blev det Dumlesnitt bakat inför Thristans födelsedagsfirande i helgen.
Farligt goda var dom! Vi har provsmakat här hemma nämligen.
”Man kan ju inte bjuda på något som inte är perfekt” sa Thexas och satte i sig två stycken.

Receptet har jag hittat hos Jennysmatblogg som verkligen rekommenderas.
Jag bakar och lagar mycket mat från henne, så enkelt!

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-13 stycken dumlekolor

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade dumlen . Dela på två och rulla ut till länger. (Jag gjorde fyra längder) Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats