Hanna Loffart

Gräsänka + Nutella semifreddo recept

I vanliga fall så lämnar Emil barnen vid 8.30 när skolan börjar. Men nu har han varit i Slovakien med jobbet i två dagar och jag börjar ju jobba tidigare, så dessa två dagar har de fått börja fritids och dagis vid 7.30 istället. Och det märks att de inte är vana vid att skynda sig lite på morgonen, de ville gärna titta på tv en timme och sen bygga med Lego. Inga som helst förberedelser eller rutiner. Jag har kommit till jobbet både tokstressad och irriterad dessa mornar, tur att ordningen är återställd imorgon igen då Emil kommer hem inatt någon gång. Men det här är bara början, han ska åka på semester EN VECKA snart och då jäklar kommer mitt morgonhumör att testas. (Räknar till 10 redan nu…)

Igår så hade jag pysseltjejerna här hemma, det kändes smidigast så eftersom jag var själv med barnen. Men det gick så bra, det är aldrig några problem att lägga barnen. Tar max 10 minuter att lägga alla tre, då inkluderat välling samt tandborstning x3, man får vara glad att något kan funka och flyta på bra ändå. Haha.


Hur som helst, jag hade gjort en Nutella semifreddo som jag bjöd på. Så enkelt att göra och det är farligt gott.

Jag har tipsat om den tidigare HÄR och då enligt ett annat recept. Men nu ramlade jag över ett ännu enklare recept och det här receptet kommer jag nog alltid göra efter framöver, barnsligt enkelt och snabbt går det!

Du behöver:

1 påse maränger
1 burk Nutella
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk

Krossa ett gäng maränger och lägg i botten på en form med avtagbara kanter. Vispa grädden tills det går att göra toppar, blanda sedan ner den kondenserade mjölken i grädden. Krossa resten av marängerna och blanda ner. Värm Nutellan i micron eller i kastrull på spisen så den blir lite rinnig, vänd ner Nutellan i gräddblandningen (vispa inte, det ska bli lite fina ränder i den.) Täck med gladpack och ställ in i frysen i 4-5 timmar. låt tina ca 10 minuter innan man äter den.

MUMS!

57fb15bf-c786-4862-9f7f-9dafecc6fd6d.jpg dcde0298-7ad9-499b-9a62-7f1307e54252.jpg b6aa3deb-112d-453f-9b58-6c3da8d1763d.jpg img_8218.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats