Hanna Loffart

Halloncheesecake.

Igår bakade jag min allra första cheesecake – någonsin! Jag skulle ju vara värdinna för scrapbooking-brudarna och ville slå på stort. Haha. Den blev iaf både lyckad och GALET god! Så här kommer receptet.

Halloncheesecake

Botten
100 gr margarin
ca 15 digestivekex

Fyllning 2
3 ägg
450 gr philadelphiaost
1½dl strösocker
200 gr frusna hallon

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda margarin och digestivekex i en mixer/matberedare. Tryck ut i en form med avtagbar kant, ca 24 cm. Grädda i 5-10 minuter.

Blanda allt till fyllning 1 och kör i mixern. Häll över digestiveblandningen och grädda ytterliggare 25-30 minuter.

Blanda fyllning 2 och häll över och grädda 5 minuter till.

Låt kakan svalna något innan du ställer in den i frysen. Låt den stå fryst minst 4-5 timmar innan servering. Garnera med hallon och servera hallon till.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Shit vad snygg!! Rosa och allt:O) En sån ska jag nog pröva att baka nästa helg då vi ska bort, och jag fått ansvaret att fixa efterrätt! Tack för tipset du!

stats