1. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Vänta med att koka pastan till punkt 4.
2. Finhacka 1 rödlök. Hetta upp 1,5 msk olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 1 burk krossade tomater. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme.
3. Grovhacka blad från 1/2 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Krydda med 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk socker. Låt såsen sjuda ytterliggare ca 10 minuter.
4. Koka 4 portioner spenat- och ricottaravioli enligt anvisnin på förpackningen.
5. Riv ca 100 g pecorino (ost) och lägg upp i en skål. Lägg upp 150 g sockerärtor och 70 g rucolasallad.
6. Servera raviolin med tomatsåsen, grönsaker och toppa med riven pecorino.
Det där matkassarna verkar supersmidigt. Det har inte kommit hit till Norge än och skulle det göra det skulle det väll vara hutlösa priser
Vad roligt! Jag och M googlade just efter receptet på denna rätt och hittade den äntligen… hos dig! Kul med lite utbyte
Kram!