Header Image

Hanna Loffart

Välkommen till min blogg! Här kan du följa min vardag med barn, man, hus, inredning och pyssel. Och allt däremellan!

Linas matkasse – Spenat- och ricottaravioli med basilikadoftande tomatsås

Publicerad,

1. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Vänta med att koka pastan till punkt 4.

2. Finhacka 1 rödlök. Hetta upp 1,5 msk olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 1 burk krossade tomater. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme.

3. Grovhacka blad från 1/2 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Krydda med 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk socker. Låt såsen sjuda ytterliggare ca 10 minuter.

4. Koka 4 portioner spenat- och ricottaravioli enligt anvisnin på förpackningen.

5. Riv ca 100 g pecorino (ost) och lägg upp i en skål. Lägg upp 150 g sockerärtor och 70 g rucolasallad.

6. Servera raviolin med tomatsåsen, grönsaker och toppa med riven pecorino.

2 Kommentarer

  1. Det där matkassarna verkar supersmidigt. Det har inte kommit hit till Norge än och skulle det göra det skulle det väll vara hutlösa priser 😉

  2. Vad roligt! Jag och M googlade just efter receptet på denna rätt och hittade den äntligen… hos dig! Kul med lite utbyte 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *