1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan neråt i en smord, ugnsfast form. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
3. Koka 4 portioner matkorn enligt förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong istället för salt. Portionsangivelserna för matkorn är ganska små. De mättar bra men koka gärna lite extra om ni behöver. (Vi dubblade det)
4. Finhacka 1 rödlök. Grovhacka 4 tomater och 1/2 kruka koriander. Blanda grönsakerna och koriander med 200 g mango (tinad), 1 msk olja och 1/2 tsk sambal oelek. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa.
(Ber om ursäkt för dåligt mobilbild)