Hanna Loffart

Linas matkasse – Ugnsbakad lax med mangosalsa och matkorn.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan neråt i en smord, ugnsfast form. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

3. Koka 4 portioner matkorn enligt förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong istället för salt. Portionsangivelserna för matkorn är ganska små. De mättar bra men koka gärna lite extra om ni behöver. (Vi dubblade det)

4. Finhacka 1 rödlök. Grovhacka 4 tomater och 1/2 kruka koriander. Blanda grönsakerna och koriander med 200 g mango (tinad), 1 msk olja och 1/2 tsk sambal oelek. Smaka av med salt och svartpeppar.

5. Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa.

(Ber om ursäkt för dåligt mobilbild)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats