I torsdags var jag hos min fina vän och fd kollega Malin med ett gäng till fd kollegor.
Malin bjöd på så galet god paj som jag måste dela med mig av receptet på.
Den är liksom värd att ätas!
En supermysig kväll och vi bokade in nästa dejt direkt.
Ser fram emot det!
Malins italienska kycklingpaj
Pajdeg
2.5 dl vetemjöl
75 gr kallt smör
3/4 dl kesella.
Blanda samman i matberedare eller för hand och tryck ut i form med löstagbar kant. Ställ i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning
Ca 50 gr soltorkade tomater
75 gr gröna oliver
1 vitlöksklyfta
1 krm rosmarin
100 gr färsk parmesanost (minst 🙂)
en grillad kyckling
3 ägg
1,75 dl kesella
1.5 dl vispgrädde
Strimla tomaterna, dela oliverna, finhacka vitlök och rosmarin samt riv parmesanosten grovt. Skär kycklingköttet i småbitar. Blanda alla torra ingredienser och lägg dem i det ogräddade pajskalet. Vispa samman ägg, kesella och vispgrädde och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min och låt vila i 10 min minst.
Servera med sallad och andra tillbehör.
Som sagt, så himla god och ni måste testa denna! Godaste pajen jag har ätit, och jag ska nog laga den själv i helgen redan.