Den här kakan bjöd jag på idag. Avnjuts gärna med en klick grädde då den blir ganska ”maffig”. Men väldigt god.
Mintchokladkaka.
250 gram mörk choklad med mintsmak (minst 70%)
150 gram smör
5 ägg
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljSOCKER)
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljSOCKER)
Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme. Rör hela tiden.
Separera äggulorna från äggvitan i två olika skålar.
Tillsätt vaniljpulvret i äggulorna och vispa fluffigt.
Vispa (med elvisp) äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen i äggulorna och rör om.
Häll sedan över det i skålen med äggvitorna och rör om.
Häll upp i formen och grädda i 20 minuter.
Låt stå svalt ca en timme innan servering.
ååh, den ser jättegod ut!
Den ska jag definitivt prova.