Hanna Loffart

Nutella semifreddo – recept

Ni har efterfrågat recept på den magiskt goda Nutella semifreddon som jag gjorde igår.
Så här nedan kommer receptet.
Från Jennysmatblogg.

En av mina bästa vänner har bjudit på den här några gånger och den är så god!
Jag gjorde den första gången igår och det var både enkelt och snabbt att göra den.
Man skulle ju ha kunnat garnera den lite tjusigt om man hade velat också.

img_7093.jpegimg_7101.jpeg

2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rund form, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm. Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats