När vi hade gäster förra helgen så gjorde jag cupcakes.
Gott enligt de flesta tror jag och det går att förbereda en del innan.
Jag gjorde två olika varianter. En med hallonsmak och en med nutella.
De med nutella blev SÅ goda och receptet kommer här.
Jag använder mig alltid av samma recept på själva muffinsen när jag gör cupcakes.
Lätt som en plätt och de blir sådär höga och snygga.
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda sen i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till sist i smör och mjölk och rör ihop till en jämn smet. Fördela i muffinsformar (blir ca 12 stycken) och grädda i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter.
Och inga cupcakes utan frosting, eller hur?
Att göra det med nutella var Thristans idé och det blev så gott minsann!
50 gam rumsvarmt smör
125 gram färskost (använvder alltid Philadelphiaost)
2 dl nutella
2 dl florsocker
Vispa ihop smör och färskost med elvisp. Tillsätt nutella och florsocker och vispa ihop till en slät smet. Ställ kallt en stund innan du spritsar ut det. Denna sats räcker till ca 15 cupcakes, men kan med fördel dubblas. Vi dekorerade med kinapuffar och Marabou mjölkchoklad.