Hanna Loffart

Är det inte tvättstugan som läcker så är det badrummet…

Efter mitt blä-inlägg här igår så gick jag för att lägga mig.
När jag stod i badrummet och tvättade bort smink så började det rinna vatten på mitt huvud. Jag tittar upp och det rinner vatten längst badrumsskåpet. Va fan? Varifrån? Jag tar en stol och klättrar upp på för att se över skåpet. Där har vi dragit fram el när vi gjorde badrummet för några år sedan, men aldrig koppla in nån lampa. Från det röret som elkablarna låg i, så rann det ut vatten! Panik!

Väckte Emil som sov på soffan, han stapplade in och mumlade något ohörbart. (Han tror att han pratar som vanligt när han vaknar sådär, men han mumlar bara. Helt obegripligt.) Sen la han sig på soffan igen. alltså, sov han fortfarande eller? Jag torkade upp allt vatten och såg till att det inte rann ut mer, la en handduk under och gick och la mig.

Imorse ringde jag efter Emils pappa, som är elektriker, och bad han komma hit och titta på det. Förmodligen är det taket som inte är tätt utifrån, och att det är fukten som samlats i röret och runnit ut igår när det regnade så mycket. Alltså det här huset, jag blir så trött! Så nu ska påsken spenderas på taket för att täta det. Emil får ta ledigt och hans pappa skulle hjälpa till.

Jag blir bara matt. I torsdags tvättstugan och igår det här?

Till råga på allt så kommer våra skjutdörrar till sovrummet på onsdag. Så innan dess ska Thristans rum röjas ur och möbleras om så han får in större garderob. Samma sak med Thiaras rum. Och vårat…

DSC02887 DSC02889 DSC02902 DSC02903

Här i sovrummet ska jag sätta upp två större tavlor över sängen istället för tavellisten.
Tror det gör sig bättre och inte ser lika rörigt ut.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. David

    Var det mycket vatten? Låter högst osannolikt att vatten letar sig in i en elslang. Ligger slangen i ett kallt utrymme? Om så är fallet tror jag mer på kondens i slangen och just precis då fick det för sig att rinna ut.

    1. hannarunesdotter

      Njae, mycket att få över sig sådär. Men i det stora hela, inte direkt. Vi har luskat en del och kollat upp det ordentligt nu. Vet inte om du vet hur våra hus ser ut, men de har sluttande tak och det är i skarven till fläktkåpan på taket som det samlas vatten när det regnar så mycket. Dvs fukt och kondens, som du trodde med. Blir att täta och lägga ny papp (behövs ändå) i påsk när vi är lediga. Tråkigt, men välbehövligt!

stats