Hanna Loffart

Att bli kvitt nässpraysberoende – del 1

När jag blev gravid med Thristan i februari 2007 så började jag använda nässpray.
Att bli täppt i näsan är vanligt förekommande vid en graviditet nämligen.
Jag använde nässpray dagligen och tänkte väl inte så mycket på det, det hjälpte ju!

Men när Thristan föddes så var jag fortfarande täppt i näsan, så jag fortsatte med nässpray. Och vet ni vad, jag fortsatte med nässpray ända till oktober 2012 då jag lyckades med ett litet uppehåll på några månader. Sen blev jag gravid med Thiara, och nästäppan var tillbaka!

Och sedan dess har jag inte slutat. Så man kan säga att jag nästan använt nässpray dagligen i 9 år! Förutom det där uppehållet innan Thiara. Det är ju helt galet! Men vilket beroende det är. Jag klarar mig verkligen inte utan nässpray, ser alltid till att ha ett i fickan, ett i väskan, ett i bilen, ett vid sängen osv. Har jag inte nässpray så blir jag helt kallsvettig och får panik, trots att jag kanske inte är täppt just då.

Men nu jäklar ska det bli ändring på det! Jag ska sluta med nässpray!

Jag har faktiskt fått hjälp av Renässans nu för att få bukt med beroendet. Jag ska få testa deras produkter Renässans Plus och Plus Mentol. ”Renässans koksaltlösning är ett bra alternativ för att ersätta avsvällande läkemedel. Det underlättar slemtransporten vid förkylning och hjälper till att skölja och fukta näsan. Näsprodukter med avsvällande medel kan i vissa fall vara nödvändigt men endast vid tillfällig nästäppa. Renässans kan förebygga och lindra nästäppa, utan biverkningar. Det är en enkel och mycket effektiv metod som hjälper vid tillfällig nästäppa i samband med förkylning, allergi eller graviditet. Renässans produkter lindrar även besvär vid bihåleinflammation och kronisk nästäppa. Renässans kan användas varje dag, året runt, utan att vara vanebildande. Våra nässprayer och näsdroppar förebygger förkylning och lindrar nästäppa, säkert och skonsamt för hela familjen – stora som små.”

Jag fick även med tydliga instruktioner om hur jag ska gå tillväga. Verkar ju inte allt för svårt, eller hur?

1. Upphör först i ena näsborren med den nässpray du använder idag.
2. Använd Renässans Plus i denna näsborre tills du åter kan andas bra genom denna (ca.14 dagar).
3.Fortsätt under tiden med den spray du använt tidigare i den andra näsborren….
4.När du åter kan andas bra genom den näsborre som behandlats med Renässans Plus slutar du med läkemedlet.
5.Gå över till Renässans Plus även i den andra näsborren tills den också är återhämtad.

img_9140.jpg img_9141.jpg img_9142.jpg

Jag har redan satt igång och återkommer med en utvärdering om några veckor.

(Detta är ett sponsrat inlägg)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats