Hanna Loffart

Att bli lite mer eftertänksam när det gäller ekonomin

(Inlägget innehåller annonslänk)

År 2018 tycks verkligen bli förändringarnas år.
Både när det gäller privat, jobb och vårt hem.

För det är verkligen mycket som händer! Jag har äntligen tagit tag i mitt privata som legat och gnagt under många, många år. På jobbfronten känns det stabilare för mig nu efter några riktigt stormiga månader och Emil har precis bytt jobb som jag hoppas han kommer trivas bra med. Hemma har vi renoverat en del, bytt ut möbler och satsat på det vi verkligen vill ha. För kanske är det så att man behöver några år för att känna in sig i ett hus, vad man verkligen vill ha och göra. Och så kostar det ju en del med såklart, och det kanske är först nu som vi kan göra ”vad vi vill” utan att behöva kämpa alltför hårt för att nå dit.

En nyttig lärdom var att spara pengar inför bröllopet, vi hade inget sparade till det innan vi bestämde att vi skulle gifta oss. Så det var en intensivt sparande i ungefär 7 månader innan bröllopet, men samtidig så himla kul att se hur fort det faktiskt kan växa på ens sparkonto om man bara tänker till lite. Jag önskar att jag kunde vara lika sparsam idag, men det är jag inte. Och det är ju inte hållbart heller, en del ”måste” man ju få unna sig. Min stora last är definitivt barnkläder som finns i överflöd hemma hos oss, det får bli ett av målen under året. Att bara köpa sånt jag verkligen vill ha och inte ”bara för att”. Så nu – inga mer barnkläder utan att det finns en god motivering till det!

Istället så ska jag fortsätta lägga pengarna på hemmet, för att göra om och renovera är kul! Vi har investerat i skjutdörrsgarderober i vårt sovrum och i hallen och det måste vara tidernas bästa investering. Så skönt och snyggt! Speciellt hallen fick sig ett ordentligt lyft och trots att den nu blev väldigt smal så känns den ändå luftigare när man slipper se alla skor och kläder. Jag ska bara köpa inredning som jag verkligen vill ha, bättre att köpa en ljusstake för 1000:- istället för 10 billiga som ändå glöms bort i något skåp. Nåja, vi får se om det fungerar. Men jag ska absolut bli mer eftertänksam har jag bestämt mig för.

Och på tal om hallen, hyllan som jag köpte till Thiaras rum fick ju flytta ner dit istället.
Den gör sig bra där tycker jag.

Favoriter på hyllan – Cloudy-krukan från DBKD och ljuslyktor i rökgrått (så snyggt!) från ERNST.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats