Hanna Loffart

Att ta tillvara på julmatsresterna

Igår kväll slängde jag ihop en gratäng av julrester.
Det blir ju alltid mat över, trots att man säger ”i år gör vi inte så mycket.”

Det är tur att vi har en inglasad altan i anslutning till köket, annars vet jag inte vart vi hade gjort av all mat.

301aa1f1-4cfb-4b1b-a9be-2414c6efa781.jpg

61120a74-ead2-45ea-8a09-4428f42f99a9.jpg

1d42e65d-ea21-42c5-8764-53c15f8d7fc5.jpg

27b3df46-89db-46c1-abd4-b9035c09cd60.jpg

Igår när vi hade barnens kusiner här så fick de julens köttbullar och makaroner till lunch.
Det blev mängder av makaroner över (jag gör alltid makaroner för typ 12 personer?)
Så till middag blev det en pastagratäng med lunchens makaroner och julskinka.

Jag trodde barnen skulle älska det, men de är lik sin mor och gillar inte skinka.
Det var bara Thiara som åt! Haha, vi anda satt och petade bort all skinka.
Men när Emil kom hem och åt middag så åt han minsann flera portioner, MED skinka!

Men, nu är det massor av mat av den här gratängen kvar istället.
Tror ni barnen hurrar högt när de får den till lunch sen…?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats