Hanna Loffart

Att underlätta för oss allergiker

Jag har alltid haft alleriger och astma, och det blir bara värre och värre.
Astman är väl okej, jag får ansträngningsastma men det är ju så sällan jag tränar eller tar ut mig så det kan jag leva med. Haha. Annat är det med min allergi, det känns som det blir värre med åren! Speciellt sedan jag fick Thiara.

Jag tål inte pälsdjur, en del värre än andra. Lite beroende på raser osv. Men något jag blivit väldigt känslig mot är damm, pollen och dofter! Jag nyser väldigt mycket nu på våren, dels på grund av pollen som jag medicinerar emot och dels mot alla dammiga gator som sopas! För att inte tala om damm! Jag dammar maniskt här hemma och nu när det börjar bli ljusare ute så SER man ju allt damm inne också, inte konstigt att jag nyser! I sovrummet är det speciellt noga att det dammas, där ligger man ju och sover många timmar, förstå vad damm man drar i sig från nattduksbordet om det inte är dammat! Jag har funderat på att köpa en luftrenare och ställa in i sovrummet, tror det skulle vara bra för mig. och när jag kikar runt på nätet så ser jag att de varken är speciellt dyra eller fula.

Något annat som jag är känslig emot är som sagt dofter. Här hemma används ingen parfym, enstaka undantag om vi ska på partaj kanske. Helt doftfritt tvättmedel och sköljmedel, Emil kan inte ens använda hårspray utan att jag nyser haha!

På jobbet har man varit flera gånger och sett över ventilationen, det är kallt och varmt om vartannat. Bra att man ser över det tycker jag! Här hemma har vi sedan innan bytt luftvärmepump och det gjorde en stor skillnad. Vi har även skaffat en avfuktare till tvättstugan, det gör en ännu större skillnad! Tänk att man kan underlätta ens allergier med så enkla medel! Tänk om man kunde sätta en luftrenare uppe i skogen också så vi slipper allt pollen, haha!

DSC04350

DSC04351

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats