Hanna Loffart

Den där vikthetsen

Något som blivit enormt stort den senaste tiden är denna vikthets som råder lite varstans. Jag läser flera bloggar, både vänners och helt okända människors – där vikttankarna tycks ha tagit över allt. Det är sorgligt att det kan gå så pass långt.

Samtidigt så är jag imponerad över dom som faktiskt tycker att det är ROLIGT att träna. För att träna – det är bland det värsta jag vet ska jag ta och tala om. Jag blir sjuk (svår astma, vilket visserligen betyder att jag skulle behöva träna lite kondition och få upp flåset) och att svettas är nog det värsta av allt. Haha. Låter det fånigt?

Sen jag började på Hälsokällaren och har lärt mig äta bra för att gå ner i vikt och förvandla fett till muskler så har jag gått ner en del i vikt och rätt mycket i cm. Utan en endaste timme på gymmet. Tanken är såklart att man ska röra på sig också, men sjukdomar har ställt till det för mig (och barnen) så det har inte blivit av nu på en månad. Hur som haver, jag är grymt stolt över mig själv som lyckas äta så pass bra som jag ändå gör.

Imorgon ska jag ha en hälsoträff hemma hos mig, och det verkar vara några som kommer. Kul. Hoppas att de också kan få upp ögonen för Hälsokällaren och att äta lite bättre. För med små medel kan man förändra mycket, utan att slita på gymmet 7 dagar i veckan om man är som mig – har noll intresse av det.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Haha, jag är lite ”fixerad, men jag kan säga att än har jag inte hittat den riktiga glädjen med att träna, tycker mest det är jobbigt. Men jag vet att det är nödvändigt. Jag har ju mitt mål, bröllopet, sen kommer jag nog ta det lite lugnare, om jag inte fattat tycke för det då:O)

  2. Sofie Olsson

    Jag har sådana funderingar sedan jag läst detta inlägg. Jag kan erkänna att jag är fast i träningsträsket utan att ha sett något resultat. Jag försöker äta rätt men det är svårt när alla sidor man läser säger olika. Tänkte därför fråga dig hur en typisk ”dag” ser ut för dig och vad du äter etc. Tack på förhand!

stats