Hanna Loffart

Det där med tandläkaren

Det här med tandläkaren hörrni, hur kommer det sig att var och varannan person är lite smått rädd för att gå dit? Mig inkluderat!

Som liten hade jag inga problem med att gå till tandläkaren, vår tandsköterska var väldigt trevlig och det kändes aldrig otäckt eller utlämnande att gå till henne. Men, så var jag i yngre tonåren och var hemma själv en kväll och såg en film på tv. Jag tror att den kan ha hetat ”tandläkaren” en riktig skräckis som skrämde livet ur mig! efter den filmen är inget sig likt. I samma veva så brann dessutom tandläkarhuset i min gamla hemby ner, så man fick gå till tandläkaren inne i stan istället. Ja, ni hör ju vilket trauma!

Jag har aldrig förr haft problem med mina tänder, aldrig haft ett hål. Men ändå är jag så jäkla rädd för att gå dit. Ni kanske minns när tandläkaren skrev ut dubbel dos med lugnande medicin till mig när jag skulle dit för en vanlig undersökning. ”Jag var full men tycktes ha missat festen” Usch, vilken känsla! Sedan dess tar jag aldrig lugnande, men jag har en suverän tandhygienist som tar väl hand om mig. Lugnande musik och avslappningsövningar. Det funkade kanon – till Thiara slog upp sin tand och hela den historien började. Jag behöver inte gå in på den igen va? Tandsköterskan blev anmäld till Patientnämnden och jag har inte mer att säga.

Men nu är det så här att jag har sedan jag fick Thiara fått rätt sneda tänder i underkäken, de trycker liksom in en tand. Jag har alltid haft raka, fina tänder men graviditet kan ju ställa till en hel del konstiga saker. Jag skulle gärna vilja gå till tandläkaren för att räta till tänderna och bleka dom en aning, men jag VÅGAR ju inte! Hur ska man göra? Jag skulle aldrig gå till Folktandvården igen för en sån sak, utan vända mig till en privat klinik. Helst av allt till en klinik som hade det lite mysigt hos sig och inte sådär ”tandläkarsterilt” och luktar illa. Finns det ens sådana ställen?

13743165_1714177008835611_559842284_n

Thiara med sin glugg, som blivit en del av henne och är rätt charmig.
(Hennes kusin Alwin slog ut samma tand för en vecka sen när han hade gympa, nu saknar de samma tand, haha. Kusnerna Gluggerz!)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Vi går till en mottagning här i Norrköping som har specialiserat sig på dom med tandläkarrädsla. Nu har dom visserligen bytt ägare. Men träffade min tandhygienist på jobbet. Och jag frågade hur det är med dom nya tandläkarna. Och hon fick en bra känsla av dom och den hon jobbar närmast ska vara väldigt bra med rädda. Nu har inte jag någon rädsla men Johan är extrem. Och han går nu varje år… Dom ligger bredvid där palace låg när det fanns. Tror det heter tandhälsan nu.

 2. Lotta

  Åh då måste jag tipsa om min tandläkare. Jag har också tandläkarskräck och hade fram till förra året inte varit hos tandläkaren på tio år.
  Men så blev en tand lös och det blev jag ännu räddare för så då tog jag mig i kragen och ringde. Grinade i telefonen så att jag knappt kunde säga det jag ville. Men jag fick en tid iaf och jag mådde så dåligt när jag gick dit.
  Men jag blev mottagen av en jättegullig sköterska och fick komma in och sätta mig i stolen.
  Sen frågade hon lite saker och lite allmänt prat. Tårarna rann när jag pratade. Jag fick berätta vad jag var rädd för och varför. Men sen släppte det lite och tandläkaren kom in.
  Han var så himla bra, trevlig, ödmjuk och hur lugn som helst. Förklarade allt om jag ville och jag kände hur nervositeten försvann.
  Så ring till tandläkarna på hörnet här i Katrineholm. Det ligger vid Åhléns. Berätta om fin tandläkarskräck och be att få komma till Osama Pairo.
  Bättre tandläkare finns inte.
  Lycka till

stats