Hanna Loffart

Duktig Thexas hos tandläkaren.

Jag är så otrolig imponerad över Thexas idag!

Som jag skrev tidigare så fick vi ju en akuttid till tandläkaren idag, då han sprungit ihop med en kompis på dagis för ett tag sedan. Läppen sprack på honom, och det har varit det som bekymrat honom. Men i fredags så såg jag att hans ena framtand såg konstig ut. Den är liksom grå/brun och lite fläckig.

Thexas var helt oberörd över att vara hos tandläkaren. Han berättade att han hette Thexas och sa att han minsann inte alls var ”en liten två-åring” utan att han SNAAAAART blir 3 år! Mycket viktigt! Haha. Det var tre tandläkare som tittade på honom, och han gapade stort och lät de titta med diverse instrument i munnen på honom.

Mycket riktigt så är tanden skadad och ”död”. Turligt nog så är det ju hans mjölktand och eftersom han är så liten så har inte de tänderna under vuxit ner så mycket än, så förhoppningsvis har de inte tagit någon skada. Nu hoppas vi på att tanden inte behöver bli mörkare (den kan bli nästan svart) och att den ”döda” tanden ändå trivs i hans mun tills den dag då tanden under vill komma ner och Thexas tappar mjölktanden som vanligt.

Nu ska vi hålla lite koll så att han inte får ont, eller att det kommer var/blåsor på tandköttet. Det tyder då på en infektion i tandroten och då kan tanden behövas dras ut. Annars är det inte mycket att göra, förutom en skadeanmälan från dagis till försäkringsbolaget om det nu skulle behövas i framtiden.

En glad spillevink på julafton.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats