Hanna Loffart

En vaken natt med Thristan och Thiara

Igår kväll var mina pysseltjejer här hos mig. Det blev i vanlig ordning mer prat och fika än pyssel.
Men det gjorde inget, de flesta av oss kände sig trötta ändå.

När de åkte hem så hann jag bara sätta ner rumpan i soffan så vaknade Thristan.
Han mådde dåligt sa han (vilket jag förstod redan under dagen, men som han förnekade)
Ont i magen, ont i huvudet och svettig. Jag tog tempen på honom som visade 39 graders feber.

Tidigare under kvällen så hade vi läst en artikel om att läkare från bla Astrid Lindgrens barnsjukhus gått ut med varningar om att använda läkemedel med ibuprofen i till barn, tex Ipren. Den enda som använder Ipren här hemma är Emil, men självklart så var Alvedonen slut igår när Thristan behövde den och vi vägrar stoppa i honom Ipren efter att ha läst det där. Läkarna ville tom få till ett förbud för att barn under 18 år ska få ta ibuprofen. (Jag satt och läste på igår kväll.)

Så Thristan fick tampas med febern utan febernedsättande (vilket oftast är helt onödigt att man ger till barn, men inför natten kan det vara bra) 2,5 timmar tog det innan han somnade om! Om en timme efter att han vaknat igår kväll, så vaknade även Thiara och bökade och stökade till klockan var 01.30. Men där tror vi att det är en tand som bråkar med henne. Hon har vaknat sådär på kvällen i flera dagar nu. Men igår tog det 2,5 timmar även för henne att somna om.

Sen vaknade Thristan vid 04.45 och tyckte det var morgon! Så inte ens 3 timmars sömn fick vi inatt.

Thristan är piggare idag, som vanligt. Thexas är på dagis och röjer. Thiara som ALLTID sover 1,5-2 timmar på förmiddagen sov idag bara 35 minuter, jag som precis gått och lagt mig för att samla lite energi – då vaknade hon.

Nej fy, det här blir en lång dag känner jag. Ögonen gör ont av trötthet och jag känner mig så irriterad.
Tur att inte alla dagar/nätter är så här känner jag bara…

IMG_5329.JPG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats