Hanna Loffart

Första dagen i åk 1 och 4.

Första dagen avklarad, det KÄNNS!
Jag har haft huvudvärk hela dagen, fått fylla på med migränmedicin två gånger och känner mig helt väck. Kikar på Idol nu, och sen blir det bums i säng för att försöka sova bort huvudvärken. Jag som inte haft huvudvärk på hela semester, så kommer det direkt vid jobb och vardagsstress..?

Thristan och Thiara hade haft det bra idag, Thexas – sådär. Han var ”besviken över att inte få lära sig nåt”. Alltså, han är så skön! Gud, vad jag har skrattat åt honom idag! Det har låtit ungefär så här:

Thexas: Mamma, vet du vad vi har gjort i skolan idag?
Jag: Nej vaddå?
Thexas: INGENTING! Vet du vad vår fröken har gjort idag?
Jag: Nej vaddå?
Thexas: Pratat! Hela dagen har hon pratat!

Här försökte jag hålla mig för skratt.

Jag: Ja, det är väl mycket nytt att berätta för er när ni börjar i ettan.
Thexas: Ja, hon sa att vi ska vara snälla mot varandra och nåt med respekt kanske. Det vet vi ju redan, det fick vi lära oss redan på 6-års!
Jag: Ja, men det kan vara bra att friska upp era minnen. Vad sa hon mer då?
Thexas: Det var nåt om nån återvinning kanske. Sen hörde jag bara bla bla bla.

Här höll jag på att kissa på mig av skratt! Han är SÅ ivrig på att få lära sig saker alltså! ”Inte ens 47+13 fick jag veta vad det är!” ”Jag kunde väl få 2:ornas skoljobb så jag fick jobba lite!”

Han kommer ju garanterat att få lära sig saker, men han vill det NU! Det var samma sak när han började 6-års förra året. Då var han skitsur efter första dagen för att han ”inte fått lära sig en endast bokstav eller räkna nåt!” Så då tog han en bok av Thristan på kvällen och läste ut hela. När vi frågade hur han lärt sig läsa så fick vi till svar ”Jag lär mig nu, tänker ingen i skolan lära mig så får jag väl lära mig själv!” Så det gjorde han, bara sådär.

Och samma sak nu, så ivrig! Jag hoppas bara att det kan hålla i sig, att han blir utmanad och får sina skoljobb innan han tröttnar. Men förutom bristen på skoljobb så hade dagen varit bra för honom också.

img_5709.jpg

Trötta barn i soffan förut, det var då inga problem för John Blund att söva de idag inte.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats