Hanna Loffart

Hormonprickar

Våran lilla prickiga korv är inte alls lika prickig längre.

De där hormonprickarna var hundratals! Varken jag, BVC eller någon annan som sett henne har sett ett barn med så mycket prickar förut. Vi pratade med barnläkaren när vi var på BVC i veckan och hon sa också att det är hormonprickar, men att det också kan vara eksem och kaaaanske kan det bero på allergi eller bara känslig hy. Jag har otroligt känslig hy själv (tål varken vatten, värme eller kyla) så det kan säkert bero på det också, att hon är känslig. Och nu ska ju hennes hy anpassa sig efter vårt klimat och inte en varm mage.

Hur som helst. De där hormonprickarna har nu gått hål på (de blir som röda finnar med vitt inuti och man viiill ju så gärna klämma på dom, men nej nej) De började ju vara till slut när de gick hål på. Skitäckligt. Och sen torkade de. Så Thiara har sett ut som en torr savann ungefär. Ögonbryn-partiet såg ut som en stor sårskorpa. ”Det ser ut som om jorden har skakat loss, som i Ice Age” sa pojkarna om hennes huvud. Haha.

Ja, inte var hon fager inte. Men nu börjar det försvinna det med. Jag har badat henne och dräänkt henne i babyolja.
På huvudet, som även det var väldigt utsatt, så tog jag massa babyolja och kammade sen bort allt med en luskam.
Funkar skitbra och har gjort så när pojkarna haft skorv också.

Så nu är hon riktigt fager faktiskt. Prickar har hon fortfarande, men nu är det på en lite mer lagom nivå. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Martinique

    Min yngsta var oxå fylld med hormprickar och det kom till och från dom 4 första månaderna. Hon hade även något som kallas för häxmjölk som barnet kan få pga hormonerna.

stats