1. Skala och skär 250 g morötter och ca 250 g rotselleri i ca 1×1 cm stora bitar. Ju mindre bitar desto kortare koktid.
2. Finhacka 1 gul lök. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och fräs ca 500 g nötfärs tillsammans med löken.
3. Lägg ner rotfrukterna i grytan. Tillsätt 4 msk tomatpuré och 1/2 msk kinesisk soja. Späd med 13 dl vatten och lägg ner 2 tärningar kycklingbuljong. Krydda med 1 msk torkad oregano, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Koka upp och låt soppan koka i ca 7 minuter.
4. Tillsätt 2,5 dl granarolopasta och låta koka ytterliggare ca 7-8 minuter tills pastan är klar. Häll ner 200 g gröna ärtor och låt dem koka med den sista minuten. Plocka blad av 1/2 kruka basilika och strö över.
5. Riv ca 100 g pecorino (ost, 1/2 pkt) grovt och lägg upp i en skål.
6. Servera minestronen toppad med pecorino.
Åh tack, dotterns favoritmat och hittade inte igen receptbladet