Hanna Loffart

Linas matkasse – Mustig korvgryta med äpple och matvete

1. Hacka 1 gul lök grovt.

2. Skär 1 röd paprika och 2 äpplen i bitar. Skala 1 kålrabbi och skär i småbitar. Är det svårt att skala med grönsaksskalare, skär först kålrabbin i klyftor och skala med kniv.

3. Koka 4 portioner matvete enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med 1/2 tärning grönsaksbuljong istället för salt.

4. Hetta upp olja i en rymlig gryta. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt paprika och kålrabbi och låt dem fräsa några minuter.

5. Skär 250 g bratwurst och 250 g chorizo i skivor. Låt dem fräsa med i grytan. Häll på 1 burk körsbärstomater (i burk) och 2 dl vatten. Låt alla koka upp. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 1 krm cayennepeppar och 1/2 tsk salt. Lägg ner äppelbitarna och låt allt koka under lock i ca 10 minuter.

6. Grovhacka 1/2 kruka persilja och strö över grytan. Servera med matvetet.


Den här veckan är det barntema på maten. Thexas åt glatt två portioner av maten, men vi petade bort chorizon då den var rätt stark. Hos www.linasmatkasse.se kan du beställa hem din egen kasse. Och med rabattkoden K879171 får du den första matkassen för 499:- (ord. pris 749:-) och en GRATIS fruktkasse (ord. pris 109:-)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats