Hanna Loffart

Lycka till Mattias!

Igår möttes vi av beskedet att vår kommunchef, alltså min högsta chef, Mattias Jansson, har sagt upp sig från sitt jobb för arbete i annan kommun.

Jag gillar Mattias Jansson, han är jordnära, har humör och har gjort väldigt mycket för att sätta Katrineholm på kartan. Han är tydlig, men vågar fråga.
Jag minns när jag träffade honom första gången. Jag hade precis börjat på Viadidakt och han kom till mitt jobb för en liten rundvandring.
Jag skulle då i mitt jobb som informatör berätta om Viadidakt och Ungdomstorget, och jag visste ungefär lika lite som honom! Haha.
Men jag klandrar honom inte, det kan inte vara så lätt att hålla reda på alla anställda när vi är över 3000 stycken.

Så läser jag i dagens papperstidning nu på morgonen ”Han har svårt att se skillnad på politikerns och kommunchefens roll. Ibland har han uttalat sig som en politiker och jag tycker att han har hållit på och bloggat för mycket i stället för att ägna sig åt sitt arbete. Men han har bra kvalifikationer också” (Ewa Callhammar (F))

Jag blir lite full i skratt när jag läser det uttalandet. Och kanske är det just precis därför Mattias väljer att gå vidare..?
Jag tycker att det påvisar hur omodern vår kommun faktiskt är.
Innan jag började jobba i kommunen och fick kontakt med Mattias, så var jag varken intresserad av politik eller av Katrineholm som kommun – fastän jag bott här i snart 27 år!
Men när Mattias pratar om Katrineholm blir det intressant! Det märks att han brinner för sin stad och han har verkligen satt Katrineholm på kartan.
Det är så tråkigt att dessa gamla, omoderna politiker och toppstyrda människor inte inser vilket jäkla bra arbete han har gjort!

Och utan sin blogg hade han inte lyckats lika bra, det är jag övertygad om!
Sociala medier i form utav Facebook, blogg, Instagram och Twitter är det snabbaste sättet att nå ut till människor, speciellt oss yngre som inte vill vänta på morgondagens papperstidning.
Jag hoppas att du Mattias fortsätter att vara den grymma kommunchef som du faktiskt är, trots att det blir i en annan kommun.
Jag har svårt att se hur någon ska kunna ta din plats, och risken känns väldigt stor att Katrineholm blir ”Sveriges tråkigaste stad” igen. Stort lycka till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats