Hanna Loffart

Mitt nya liv.

Ikväll har jag besökt Hälsokällarn här i Katrineholm. Det är rara Veronica som driver det tillsammans med två vänner. Jag har varit på väg dit flera gåner, eller tänkt tanken iaf, men det har aldrig blivit av. Förrän ikväll.

Jag har sedan jag blev gravid med Thristan (5 år sedan) haft ett enormt sockersug som under det senaste året har utvecklats till ett sockerberoende. Jag har ätit godis, fika, läsk osv VARJE DAG. Ni förstår ju själva vad det gör med ens kropp. Både utvändigt och invändigt.

Jag är absolut inte överviktig, men jag trivs inte med mig själv. Jag har gått upp en del i vikt och mina kläder sitter inte bra längre. 

För en måndad sedan gjorde jag ett val. Bort med alla kolhydrater. Ska jag få bort mitt sockerberoende så behöver jag göra det ordentligt. Jag har inte ätit en godsak, ris, pasta, potatis, bröd osv på en månad nu. De första dagarna var hemska och jag mådde fruktansvärt dåligt. Idag går det bättre. Suget finns inte där längre och min kropp börjar vänja sig vid den nya kosten.

Självklart handlar det inte bara om kosten för att gå ner i vikt och forma sin kropp igen. Jag har skaffat ett gymkort på Hälsogymet, men inte varit där så många gånger då sjukdom kom i vägen.

Jag tänker fortsätta sköta min kost, vilket jag inte alls tycker är svårt. Jag har som mål att få till tre träningstillfällen i veckan. Jag ska börja dricka mer vatten (idag fick jag lära mig att man ska dricka minst 2 liter vatten om dagen, herregud – jag dricker max två glas.) Plus att jag en gång i veckan ska gå till Hälsokällarn för scanning av kroppen samt lektioner om hur man på bästa sätt finner sitt välmående när det gäller kost, vikt och träning.

Jag är otroligt pepp och imorgon efter jobbet väntar ett svettigt pass på gymmet.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica, mamma till Nim

  Hej stumpan!

  Ja men vissa är ju upptagna om dagen, haha skojja. Men nu har jag ju skrivit ett 🙂

  Vad gullig du är, man känner sig ju knappast snygg som gravid. Som du vet är jag ju inte så förtjust i det.. Men vad kul att du blev peppad och vilket intressant inlägg du fick till 🙂

  Ang inlägget innan så är han ju FÖR söt den där lilla broccolikungen 😉

  Duktig du var som gick hem! Bra motion 🙂

  Kör på nu i veckan, drick mkt vatten 🙂
  Puss o kram

stats