Hanna Loffart

När Thexas vägrar äta mat.

Emil försökte ge Thexas välling ikväll, vilket han såklart totalvägrade. Han hatar all mat, ingenting går ner. Bara tutte, tutte, tutte. Hur har ni andra läsarföräldrar gjort? Det känns som vi testat allt. Han är ju ändå 8 månader nu och borde äta lite av varje.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Gillar han inte gröt heller? Ingen av mina har varit det minsta intresserad av flaska, inte av puréer heller direkt. Men gröt har gått bra och mat man kan pilla i sig själv: små smörgåsbitar, ärtor, koka morötter, omelett, smörgåsrån med leverpastej mm. Fruktpuré har de gillat så ibland har vi blandat den vanliga maten med det så har de kommit igång lite.

 2. Johanna, Mamma till Lukas

  Jobbigt att den lilla herren inte vill äta! Det är verkligen jobbigt som förälder..

  Vill han inte ens äta frukt? Majs? De små brukar ju uppskatta "plockmat" så de kan fixa och dona lite själva. Olika skålar med frukt, majs och ärtor. Perfekt för pincettgreppet också! 🙂 Annars så lär han ju äta när han blir hungrig, ge honom bara bröstet på vissa tider och där emellan får han lära sig att det är fast föda som gäller.

  Lukas hade inga direkta problem, han valde att sluta ammas när han var 7 månader. Lite tidigt tycker jag dock.. Laga din mat själv till honom och ha i mycket smör, det brukar slinka ner! 🙂

  Ha en fin dag! Du får höra av dig när du vill ha bilen!

  Kram!

stats