Hanna Loffart

När vi varit på BVC samt lunchat med mamma/mormor.

Min mamma är ledig idag och tänkte att hon skulle hjälpa oss att tvätta fönstrena i gamla lägenheten. Räddare i nöden! Hon kom in lagom när vi skulle till BVC, så hon skjutsade oss dit och lekte med Thristan i lekrummet utanför medans jag var inne med Thexas. Skönt att kunna prata i lugn och ro. Själva hörseltestet gick kanon, såklart. Att han hör bra vet vi redan, och nu vet dom också det. 75 cm lång och 10.4 kg. Inte så stor förändring sen förra månaden alltså.

Vi pratade en del om Thexas sömn och mat, vilket är helt upp och ner. Hon kom med en del förslag, men inte så mycket nytt egentligen. Det gäller såklart att vara konsekvent och inte ge sig. Men hur lätt är det kl 3 på natten när man redan varit upp 8 gånger? Hennes uppmaning var iaf att låta Emil ta över. Att låta honom ge välling, lägga honom enligt 5-min metoden och att ta honom på natten med max ett mål mat välling. Hur fasen ska det gå? Emil jobbar och Thristan behöver sova. Vi får se om det går att ordna någon helg. Sen ska det tydligen bli mycket bättre. Men vägen dit känns oändlig.

Efter BVC åkte vi ner på stan och åt god skaldjurssallad på C&L Kvarnen. Gudars, så god den är! Thristan åt pannkakor, utan sylt den här gången. Förra gången han åt deras sylt fick han utslag som blev fula och satt kvar rätt länge. Tror att de har en sylt med väldigt mycket färgämnen i, ska höra mig för någon dag tänkte jag.

Thexas VILLE smaka både majs, gurka och pannkaka(!) till lunchen. Kors i taket, eller hur? Nu verkar han intresserad av mat iaf, och DET är ett gott tecken!

Nu ska jag röja undan lite här hemma medans Thexas sover. Sen kommer mamma tillbaka och fikar lite. Och Emils mamma Lena kommer med våra gardiner som hon varit så snäll och sytt till oss.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna, Mamma till Lukas

    Vad jobbigt med sömnen :/ den är verkligen viktig för att man ska orka med. Och du som dessutom har två vildar!

    Vi började med 5-minuters metoden med Lukas när han var 6 månader. Vi fick också springa upp på natten väldigt mycket, dels för att amma. Jag pratade då med BVC som sa till mig att när de är fyllda 6 månader behöver de inte längre ha några nattmål, vare sig amning eller välling. Så vi slutade! Metoden fungerade HUR bra som helt på honom, inte alls mycket skrik, och sen dess somnar han hur lätt som helst om kvällarna, och vaknar heller inte om nätterna. Jag tycker att ni ska skippa nattmålet, det är inte hunger, utan mer att han vill ha närheten tror jag. Man måste börja någonstans, och sen blir det ju så mycket skönare när man får sova!

    Kul att han äter nu i alla fall! 🙂
    Kram

stats