Hanna Loffart

Nödvändigt med för- och efternamn i tidningen?

Under dagen har jag funderat på en sak.

Det här med att Thexas var med i tidningen. Jag har fått fylla i ett papper med medgivande och gett tillåtelse att man får fotografera barnen och ge ut dess namn på dagis. För mig är det en självklarhet att han ska få vara med på bilderna som tas (nästan) dagligen där de visar vad de gjort under dagen, på utflykter osv. Det är roligt för oss föräldrar att se och för barnen själva!

Men igår när han var med i tidningen så har de skrivit ut både för- och efternamn. Jag ser ingen som helst anledning till att skriva ut det på ett litet barn. Jag skriver aldrig ut det här i bloggen (jag och barnen heter inte samma), just för att jag inte tycker att det behövs! Ni behöver inte veta ALLT om oss. Ni behöver inte veta vad barnen heter i efternamn, vart vi bor, vart vi jobbar eller vart de går på dagis. Jag tycker man ska vara lite försiktig när det kommer till det nämligen. Visst, allt gååår att få reda på om man nu skulle vilja. Men njaee. Lite försiktighet tack!

Jag är inte irriterad eller så, men jag ska ifrågasätta dagis och tidningen om varför det är nödvändigt när man annars ska vara så försiktig i media nu för tiden.

En av bilderna från tidningen. Där jag själv har klippt till bilden så att namnen inte syns.

20130313-160148.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Det enda jag vet är att Kuriren i princip alltid använder för- och efternamn på alla som de skriver om. Och vad jag förstått så gör man det för att det inte ska bli några missuppfattningar. En del saknar ju faktiskt efternamn och skriver man då bara förnamnet så är det lätt för läsaren att bli förvirrad. Och har de väl valt att ha policyn att skriva både för- och efternamn. Men jag håller med dig! Man borde egentligen vara försiktig med att skriva för- och efternamn på barn. Det finns allt för många skumma typer där ute som med denna information kan leta upp adresser och liknande. Ganska obehagligt!

  2. Veronica, mamma till Nim

    Men what!? Jag håller med dig helt. Varför behövs efternamnen? Är ju som att de lika gärna kan skriva ut både personnr och adress då…

    Hoppas du mår bättre stumpan! Och att det går framåt för dig. Såg inb. idag. Vi får luncha så snart du är piggare 🙂

    Puss o kram

stats