Hanna Loffart

Nu har vi ett nytt efternamn

Idag gick vårt nya efternamn igenom!

Jag satt och uppdaterade mig om läget hela morgonen, men så tänkte jag att det tar säkert några dagar innan Skatteverket fattar beslut och får ut alla handlingar. Men vid 10-tiden plingade det till i min Kivra-app och där fanns det – beslutet om att vårt efternamn nu gått igenom och att jag, Emil och Thiara nu heter Loffart i efternamn. Stort.

Jag har längtat efter den här dagen ett helt år nu, men ändå är det en märklig känsla som infinner sig. Att bryta med sitt förflutna, att ta avsteg och markera. För mig är det så mycket större än bara ett nytt namn. Jag gick ett grattis för att vi gift oss. det är över 2 år sedan, men det har aldrig varit viktigt för oss att heta samma namn. Varken då eller nu. Det viktiga för mig NU var att byta namn. Jag hade kunnat byta till vad som helst. Och jag är så innerligt glad att Emil ville göra det här med mig, för han hade inte behövt och jag hade aldrig tvingat på honom något. Men nu heter vi tre samma namn och det känns fint. Såklart hade det varit ännu finare om pojkarna hette samma som oss också. Men deras pappa vill inte att de ska byta och jag är så emot dubbla efternamn, även om det är möjligt i dagsläget. Vi får se hur det blir när de är äldre, när de får bestämma själva.

Det kommer såklart kännas ovant en tid framöver att helt plötsligt heta något annat. Jag har bytt efternamn en gång tidigare, när jag gick i mellanstadiet har jag för mig. Men då var det min mamma som gjorde det åt mig och det var nog inte en så stor skillnad då. Men idag! Det är så mycket som ska ändras namn och mailadress på, jag har börjat lite smått. Bloggen kommer att byta namn till fruloffart.vimedbarn.se och där jobbar teknikerna med det. På Instagram har jag bytt till @fruloffart och min mail är [email protected]

Ja, det är som sagt en del att rodda i innan allt faller på plats. på fredag ska vi ha tacofest med våra närmsta för att fira lite.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats