När pysseltjejerna var hos mig i veckan så bjöd jag dom på kakan nedan.
SÅ. GOD!
Väldigt mäktig dock, man orkar bara en liten bit så den räcker till många.
Jag fick receptet printat av en vän, så jag vet inte vart det kommer från.
Men ni ska såklart få ta del av det.
Kladdkaka.
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
200 g kokosflingor
Topping
200 g mjölkchoklad
2-3 tsk rapsolja
Gör så här:
Blanda ingredienserna till fyllningen och låt stå så att kokosen mjuknar något.
Sätt ugnen på 175 grader. Smällt smöret i en stor kastrull och ta sedan av kastrullen från plattan.
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner i smöret tills det har smällt. Rör ner övriga ingredienser och blanda tills du har en jämn smet.
Smöra och bröd en springform (gärna med kokos) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakan svala i kylskåpet så den sätter sig.
När kladdkakan har svalnat något så breder du fyllningen över den.
Jag förvarade kakan så här i kylskåpet över natten. Sen smälte jag chokladen och hällde i rapsolja dagen efter. Häll chokladen över fyllningen och låt stå kallt återigen tills chokladen har stelnat. Sen är det bara att dekorera den som och om man vill. Jag serverade lite vaniljglass till.
Nom nom!
Åh så gott det ser ut 🙂