Hanna Loffart

Runesdotter listar – jobb och karriär

Nu var det ett tag sedan en lista dök upp här bloggen.
Så här kommer en om JOBB och KARRIÄR.

img_8498

När jag var liten ville jag bli: Delfinskötare och skådespelare i Hollywood. Delfinskötare känns ju rätt orimligt att jag ville bli då jag är typ rädd för alla slags djur. Skulle aldrig få för mig att simma med delfiner! Skådespelardrömmarna finns fortfarande, men i en sån här liten stad med tre barn så blev de där Hollywoodplanerna snabbt undanlagda på hyllan.

Nu jobbar jag som: Överförmyndarhandläggare och förtroendevald som överförmyndarens ersättare.

Det här har jag jobbat med under min karriär: Kommunens arbetsmarknadsenhet med arbetslösa ungdomar i ca 5 år, dessförinnan i en inredningsbutik i 3-4 år. Lite småjobb inom skola, förskola och vård innan dess.

Det bästa med mitt jobb är: Det är självständigt, vi är ett väldans bra (men litet, bara tre stycken) team och det är ett jobb som faktiskt känns meningsfullt.

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet: Det blir MYCKET tid framför datorn och bläddrandes i papper. Handlägga, utreda och fatta beslut som har med godmanskap, förvaltarskap och förmynderskap att göra. Yttrande till Tingsrätt och ibland Tingsrättsförhandlingar.

Ett arbete jag inte skulle kunna ha: Jag har svårt att se mig själv arbeta inom vården, men beundrar de som gör det.

Mitt drömjobb: Jag skulle kunna tänka mig att bli mäklare. Eller inredare, men det är nog svårt i den här staden och säkert alldeles för dåligt betalt. Och så vill jag skriva en bok, det SKA jag göra. Jag ska bara låta barnen bli lite större först…

Arbetsintervju jag minns: Jag har knappt varit på några, men jag var på en arbetsintervju för några år sedan. Jag gick dit med feber och kände mig inte alls pigg. Cheferna som intervjuade mig var så tråkiga att jag redan efter 5 minuter hade bestämt mig för att jag inte ville ha jobbet. Det gäller att ge ett bra intryck från bägge håll, jag hade aldrig kunnat jobba med så tråkiga människor!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats