Hanna Loffart

Runesdotter listar – Om julen

img_8498

Torsdag och ny lista stundar.
Denna gång om J U L E N !


Vad är dom första orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?

Ledighet, tomten, julmat, tända ljus, glada barn.

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?

Låta barnen få göra som de vill. De har pyntat både gran och hem precis som de vill ha det. Hade det inte varit för dom så hade vi inte fått in varken tomtar eller gran i år. Det finns inte energi från mitt håll att styra med det, så jag är glad att de gör det.

Fortsätt meningen ”ingen jul utan….”?

Julklappar. Jag älskar presenter och ger barnen en hel del. Vi vuxna ger inte till varandra längre dock.

Viktigaste saken på julbordet?

Janssons frestelse

Äckligaste på julbordet?

Eftersom jag inte gillar kött så undviker jag ju det om det finns på julbordet. En köttbulle eller en prinskorv kan jag dock äta, men tex revbensspjäll skulle jag aldrig äta. Har aldrig ens smakat faktiskt.

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?

Nej, jul på hemmaplan röstar jag för. Nu har jag i och för sig inget annat referera till heller.

Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar?

Svenska. I år har barnen spelat Edward Bloms jullåt helt hysteriskt!

Den bästa julfilmen?

Tomten är far till alla barnen.
När vi var små så fick vi barn alltid en julfilm i julstrumpan, att kunna se på julafton när de vuxna höll på med maten. Ett år fick vi filmen ”Tomten är far till alla barnen” Den är ju inte direkt barnvänlig och efter en stund i filmen så ropar min farbror till min mamma: ”Men Annette, vad i helvete är det för film du har köpt till barnen?” Och min mamma svarar lite fromt: ”Jaa, det var någon film om tomtar och så, är den mysig?” Haha, mysig är väl kanske fel ord, men den är väldigt rolig än idag och vi ser den varje år.

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?

Pepparkakor. Tycker ofta att lussebullar är så torra. Om jag ska äta såna så ska de va köpta från typ Ica, då är de mjuka och goda.

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen?

Barnen får en liten julklapp i julstrumpan på morgonen. Sen kommer tomten med julklappar på förmiddagen. och så öppnar vi julklappar efter Kalle Anka.

Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv?

Jag köper bara till barnen. Men i år hade jag ju tur som fick en från Rituals av Emil.

När är det okej att börja julpynta tycker du?

Vi har börjat julpynta efter Thiaras födelsedag några år nu, men det funkar inte alls. Folk firar henne ju i över en vecka. Man hinner inte! Så nu har vi bestämt att from nästa år så börjar vi 1 december.

Hur pepp är du i detta nu på december och julen?

Inte ett enda dugg faktiskt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats