Hanna Loffart

Shopping + kalas

Och så var det återigen söndag kväll och snart dags för sängen för att invänta en nya vecka.

Helgen har i vanlig ordning gått alldeles för fort. Pojkarna åkte till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn i fredags kväll. Det blev en lugn kväll hemma hos Emils föräldrar. Thiara sov för tredje gången hela natten och vaknade 06.10 (exakt samma klockslag som natten innan, tjohoo)

Igår åkte jag med mina systrar Amanda och Frida plus Fridas lille Alwin till Örebro för lite shopping. Det blev MYCKET shopping i en alldeles för liten bil. Med två små barn. Och två bilstolar. Och två barnvagnar. Ja, ni kan ju tänkta er! Jag satt med saker vid fötterna, mellan benen och i knät på vägen hem. Herregud! Men vi hade himla roligt och barnen var så duktiga! De synkade med sov och mattider hela dagen, perfekt! Jag hittade både nya skor och tröja till mig själv, vårjacka till Thiara, smått och gott från Ikea, grejer till köket, födelsedagspresenter till Thexas och Alwin mm. Mycket grejer blev det. 🙂 När vi kom hem till Frida igen på kvällen efter 10 timmars shopping så kom Emil ut med en familjepizza som vi smaskade i oss framför Melodifestivalen igår. Men vilket skräp det var igår, hoppas nästa vecka är bättre!

Vi har nu nääästan bestämt oss från det här i badrummet från Ikea. Vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinkers på golvet. Vi funderar även på om vi ska ha kvar badkaret eller sätta in duschväggar. Emil vill ha dusch och barnen badkar. Än är inte striden över. Vi ska fundera lite till. Jag börjar luta åt duschväggar… Men vi får se.

20140216-222139.jpg

 

Idag hämtade Emil hem pojkarna tidigt från han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Det vankades nämligen 5-års kalas för Melvin. Barnen var speedade i vanlig ordning på kalas. Mat, fika, party-tutor och godispåsar. Och de hade beställt en så fin och god tårta till honom som en tjej som heter Anna har gjort (hon gjorde även Thexas 2-års tårta som ni kan se HÄR) Så himla duktig!

20140216-222401.jpg

 

Efter kalaset har vi inte gjort så mycket alls. Sett en film tillsammans med barnen innan det var läggdags. Emil fick åka iväg själv och veckohandla då Thiara sov heeela eftermiddagen! Vi tog ett glas vin nu ikväll och har suttit ned tillsammans och planerat för badrummet där uppe. Det är många beslut att ta och de ska ju tas relativt snabbt nu. Ganska svårt när man inte har en idé i huvudet sen innan.

20140216-222407.jpg

Javisst ja, Thiara sov hela natten igen! Hon vaknade 06.40 för att äta och somnade sedan om till strax efter 9. Duktig tjej! Nu hoppas vi såklart att denna natt blir lika bra. Imorgon väntar sportlov för Thristan så han blir hemma med mig och Thiara.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. David

    Ett tips är att lägga plastmatta på golvet istället för klinkers.
    Klinkers är det ”trendiga” men plastmattorna är grymt snygga idag om man jämför med dom gamla. Att rengöra klinkerfogar i ett badrum är vansinnigt tråkigt. Ännu tråkigare när man vet att man bara hade behövt torka av plastmattan med en golvmopp. 🙂

    En annan fördel är att det blir billigare, kortare torktider – klart snabbare.

    Funkar ju fortfarande att ha kakel på väggarna.

stats