Hanna Loffart

Sova hela natten i sitt rum + Thristan skriver

Långhelgen är över och vardagen är igång igen.
Det har varit en riktigt skön helg, utan några som helst måsten.

Igår fick jag lång sovmorgon, jag vaknade inte förrän 11 och gick upp 11.30.
Emil hade gått upp med Thiara vid 7 och gett henne en flaska ersättning när hon blev hungrig.
Så välbehövligt och tacksamt! Thiara sover nämligen riktigt dåligt nu för tiden.

Sen begav vi oss ut för att övningsköra. Jag fick testa på både att backa, parkera, rulla i bilkö, beställa mat på Burger King och köra i 100 km/h. En lärorik dag alltså! Slutdestinationen blev min mamma, där vi bjöds på fika. Vi åkte hem lagom när pojkarna skulle komma hem. De var på riktigt bra humör när de kom hem, så dagen kunde inte ha blivit bättre!

Igår kväll knölade Thiara i vanlig ordning. Hon somnade SENT, runt 22.30 lyckades vi äntligen få henne att somna.
Sen sov hon ca 40 minuter, tills vi gick och la oss. Hon sover i sin vagga inne i vårat sovrum, och sen halva natten i babynest mellan oss i sängen. Men jag tror att hon störs av oss! Emil vrider och vänder sig ofta i sängen och det låter ju en del. Så när vi skulle lägga oss igår så vaknade hon direkt och var omöjlig att få att somna om.

Då tog jag och gjorde iordning hennes spjälsäng. Den har stått bäddad i hennes rum sedan november, men hon har aldrig sovit där inne. Det låg en massa grejer i hennes säng, så jag tog bort det och la dit hennes kudde från babynestet. Sen gick jag runt med henne (ingen mat) tills hon somnade, vaknade, somnade, vaknade, somnade osv. 45 minuter tog det. Men sen sov hon gott i sin säng ända till 06.15 imorse – hela natten alltså! Då fick hon mat i våran säng och sov sen vidare där till 09.30. Underbart skönt och jag ska försöka vara hård på det här nu så vi alla kan få sova gott igen!

Thristan börjar tycka det är så kul att skriva. Han kan inte själv, men vi hjälper honom att ljuda och då går det ganska bra. Igår kväll skrev han och Emil handlarlista. Världens gulligaste!

20140622-221638.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats