Hanna Loffart

Spara pengar på mat?

Något som vi i vår familj aldrig har snålat på är mat.
Varken när det kommer till var vi handlar maten och vad vi handlar för mat.
Vi har aldrig köpt mat för att det är billigt i nåt reklamblad eller för att det blir en billig rätt att laga till, som vi kanske inte ens är sugna på. Detta gör såklart att vi har en väldigt hög kostnad på mat varje månad.

Jag kommer aldrig köpa billigare mat, jag tycker att bra mat och råvaror är viktigare än priset helt enkelt. Vi har ändå lyxen att kunna köpa bra kött från min morbrors butik ”Landet i centrum” här i stan. Såna butiker ska man ta till vara på! Du vet vad du får, och för det betalar jag gärna lite extra för.

Men jag har ändå funderat lite på det här och är beredd på att göra några ändringar.
En ganska enkel del att ändra på är det där med planeringen.
Vi skriver väldigt sällan matlista för vad vi ska äta i veckan. Ibland planerar vi för kanske två dagar framåt, men det är sällan. Men om vi skulle planera våra middagar och inköp för en vecka framåt så skulle vi nog kunna spara in lite pengar. Hur? Genom att storhandla en gång i veckan och inte småhandla var och varannan dag, det hamnar så mycket annat i kundvagnen då. Håller ni inte med mig? Vi handlar alltid i samma butik och det ger ju en del rabatter varje månad, det är väl också en del utav sparande när det gäller mat? Det känns ju bra varje månad att man får lite ”tillbaka” iallfall.

Men att skriva handlarlista och matlista det blir första steget här hemma. Barnen får vara med och bestämma varsin dag nästa vecka, då kanske de går med på att äta också.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats