Hanna Loffart

Thiara hjärnskakning

Vi har haft ett jobbigt dygn i vår familj.
Thiara och Thexas lekte i en fåtölj igår och oturligt nog så missbedömde Thiara avståndet till armstödet när hon satt i den, så hon kastade sig rätt över armstödet med huvudet före ner i golvet. Hon kraschade ner mellan fåtölj och ett skåp och det såg riktigt otäckt ut. Jag trodde hela hon gick sönder! Hon skrek direkt (som tur var) och var väldigt, väldigt ledsen.

Detta hände på eftermiddagen, och resten av dagen var hon låg. Gnällig, mammig, ville sitta i knät. Ledsen. Ingen aptit direkt. Hon var inte sig själv helt enkelt. Emils mamma var här och bakade bullar med Thexas och tyckte också hon betedde sig annorlunda.

Efter middagen satte jag barnen uppe i soffan framför tvn för att plocka undan i köket efter maten.
Då börjar alla barnen skrika där uppe. Thiara kräks!

Jag rusar upp och ser Thristan står och skriker i panik för hela han är nedspydd av Thiara.
Thexas står och hoppar och vet inte vad han ska göra. Och stackars Thiara sitter i en sjö av spyor i soffan och det kommer mer och mer kräks ur både mun och näsa. Men det lugnade sig ganska snart och jag fick in Thiara och Thristan i duschen. Jag till Emil på jobbet som åkte hem lite tidigare för att hjälpa mig ta hand om alla spyor. Han skulle ändå ha slutat snart.

Jag trodde såklart att det var magsjuka. Men så börjar jag fundera. Hon slog ju i huvudet rätt rejält innan.

Jag ringde sjukvårdrådgivningen 1177 och blev ombedd att åka till Akuten direkt eftersom hon kräkts.
Thiara fick på sig rena kläder och sen åkte vi direkt. I väntrummet på Akuten kräktes hon igen och då fick vi komma in på ett undersökningsrum direkt. I vanligt ordning så är ju väntan på Akuten katastrof. Och att försöka underhålla en 1-åring under tiden. Inte det lättaste. För emellan kräkningarna blev hon piggare. Hon fick i sig Alvedon och saft (läkaren ville ha i henne socker, hon tackade inte nej utan tyckte det var jättegott, haha) Hon verkade få behålla det och läkaren sa att vi kunde få åka hem igen. Jag hann smsa Emil och skriva att vi snart skulle komma hem. Men i precis samma stund som läkaren kommer in igen så kräks Thiara mängder igen. Hjärnskakning konstaterades.

Så istället för att åka hem så fick vi åka ambulans till Eskilstuna (6 mil). Ambulansfärden gick bra. Thiara fick sitta i bilbarnstol på båren och jag bredvid henne och hålla handen. Hon fick ett gosigt lejon av ambulansskötarna som hon höll hårt i också. Halva resan sov hon.

I Eskilstuna fick vi komma till Akuten, sen till kirurgakuten. Där pratade man om dropp och hjärnröntgen då hon kräktes ännu mer. Men efter 22.30 igår kväll så har hon inte kräkts och man ändrade sig och lät oss åka till barnmottagningen för observation över natten. Klockan var 00.00 när vi kom dit. Trötta, hungriga och noll energi.

Vi fick ett himla bra bemötande där! Jag hade inte ätit sen lunch och var såklart jättehungrig. Kanske såg sköterskan det för hon frågade om jag ville ha en kvällssmörgås. Hon kom in med två smörgåsar och äppeljuice. Thiara kastade sig över osten och VRÄKTE i sig den! Hon var väl jättehungrig stackren! Läkarna bestämde att hon skulle få äta (de hade avvaktat innan pga hjärnröntgen som kanske skulle behövas göras tydligen) men nu fick hon in smörgås, smörgåsrån och vatten. Hon var inte alls intresserad av det utan åt bara mina två ostskivor. Det gav henne energi! Hon blev nästan busig och glad där en stund. Vi fick in nattskjorta och tandborstar. Men Thiara ville inte alls sova. Vi tittade på tv och gick runt i rummet. 01.30 somnade hon äntligen på mig.

Jag somnade strax efter 02 och klockan 02.28 kom sköterskorna in för första ronden att titta till Thiara. Hon sov gott och det var ingen fara alls. Men jag kunde inte somna om sen! Så 20 minuters sömn fick jag inatt. Sköterskorna fortsatte att komma in under natten, men Thiara sov så gott (om än väldigt oroligt) på mig hela natten. Mysigt att ha henne nära, nära. Men ingen sömn som sagt.

Imorse var det läkare och sköterskor inne och tittade till henne. Allt såg bra ut och vi blev utskrivna.
Emil, Thristan och Thexas kom och hämtade oss och Thiara blev SÅ glad!

Idag har vi vart sega här hemma. Jag sov 1,5 timme men det räckte inte alls. Hade behövt sova en hel dag!
Hela kroppen gör ont efter att ha burit på Thiara hela kvällen igår och sen haft henne sovandes på mig inatt.
Dusch och rena kläder var som en dröm. Nedspydda och dana var vi ju.
Thiara har sovit en stund på Emil under eftermiddagen. Hon har ätit bra och lekt massor.
Man har märkt att hon är trött, men annars är hon precis lika glad och busig som vanligt!

Det är otäckt hur det kan gå så fort med en olycka. En rejäl hjärnskakning åkte hon på.
Hon har varit så himla duktig under hela tiden. Låtit alla läkare och sköterskor klämma och känna på henne.
Nu hoppas jag att natten hemma går bra och att vi får sova allihopa.

Thiara har fått så många krya-hälsningar och det är vi så glada för såklart. ♥

(null)

(null)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats