Hanna Loffart

Vikt och mått

Som de flesta av er vet vid det här laget så går jag en dag i vecka till Hälsokällarn för en sk. ”Viktutmaning”. Vad man vill få ut av det är individuellt. För min del handlar det om att förvandla min kropp från fett till muskler. Ofta stirrar vi på de där kilona på vågen och ser inte annat än det. På Hälsokällarn får vi istället scanna oss, det är en speciell våg som visar mycket mer än vi vill veta. Haha.

Mitt mål har jag nått rent viktmässigt. Jag har väl egentligen inte tyckt att jag väger för mycket. Men det senaste året har kläder börjat sitta illa, jag har inte kunnat ha vanliga t-shirtar med rädsla att folk ska tro att jag är gravid osv. Det här är såklart inget jag pratat om, för det gör man ju inte! Men hela tiden har jag gått runt och varit missnöjd med mig själv – utan att gjort något åt det.

Jag skrev för några dagar sen om mitt otycke till att träna, jag tycker helt enkelt att det är skit-trist!

Nu har jag gått till Hälsokällarn i 5 veckor. För 5 veckor sen så mätte jag mig där, men då mätte de oss med kläder på vilket blir väldigt missvisande tycker jag. Speciellt för mig som hade stor stickad tröja på mig (dölja-tjock-mage-tröja-ni-vet) samt en vadderad bh eftersom jag äger typ noll bröst efter att ha ammat två barn. Så jag gick hem och mätte mig hemma istället. Skrev ner vad jag mätte över mage (där jag var som tjockast), midja, höft,rumpa, lår samt överarm. Jag struntade i att mäta bröst, där finns ju ändå inga typ. Haha.

Idag mätte jag mig igen. Och utan att ha tränat en enda timme under de här 5 veckorna så har jag minskat totalt 32 cm bara genom att ändra min kost. Galet bra gjort enligt mig själv. Nu vet jag inte vad man ”ska” minska för att det ska klassas som ”bra” men för min egen del så är det här ett stort framsteg. Utan att ha minskat jättemycket i just vikten så har jag lyckats förvandla min kropp.

Så, hur svårt ska det va?!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica, mamma till Nim

  Hej sötis,

  Skönt att du mår bättre!
  Kanske du kan packa lite 🙂

  Nej precis, än är ni inte klara.
  Mycket kvar att lära 🙂

  Jag hoppas jag kan vara med tiden ut!

  Ha en bra dag sötnos, puss o kram

stats